divendres, 2 de desembre del 2016

PSICOMOTRICITAT

LES SESSIONS DE PSICOMOTRICITAT TENEN DIFERENTS PARTS:
Ritual d’entrada: 
Les sessions comencen amb la acollida dels infants. Seient-los en rotllana es fa un repàs de les normes de funcionament. 
Fase d’impulsivitat:
Aquesta fase consisteix en la proposta d’alguna activitat o joc per al desbloqueig tònic i escalfament del cos.  Tot seguit en cada sessió el psicomotricista prepara una muralla de material tou la qual els infants han de destruir.
Fase d’expressivitat motriu:
En la fase d’expressivitat motiu és quan s’inicia  una activitat molt impulsiva. Els infants gaudeixen i passen per els diferents espais muntats, adaptant els seus moviments i el seu cos a les diferents opcions que estan distribuïdes per la sala.
Fase de representació:
En aquesta fase es tracta de representar l’acció viscuda amb diferents tècniques com poden ser el modelatge, el dibuix o les construccions. Per tant, la representació engloba tota la funció simbòlica i l’expressió de les emocions viscudes durant la sessió.
Relaxació
Ritual de sortida:
En el ritual de sortida s’inicia amb la recollida del material sense joc. Es torna a realitzar una rotllana per a fer un recull del que s’ha fet durant la sessió, és aquí on s’identifica a cada infant en la seva individualita.

Aquest dijous vàrem fer la fase de representació amb les construccions, donant la premisa de que havien de construir  1 construcción amb petits grupets, iniciant així el treball cooperatiu.
Aquí teniu les fotos dels diferents moments de les construccions:
 
 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada